להזמנה טלפונית: 04-8862887 | 052-5522415 | 050-2627377

אל תקנה רמקול מוגבר לפני שאתה קורא את הכתבה הבאה – 2023

מחפש רמקול מוגבר? קרא את הכתבה הזאת לפני שאתה קונה!

ממש לפני שאתם ניגשים לרכוש את הרמקול המוגבר שתמיד חיפשתם, אנחנו ממליצים לקראו את הכתבה הזאת. כאשר בוחנים רמקול מוגבר, ישנם המון פרמטרים, זה עלול להפוך למבלבל נורא, ולכן אנחנו כאן. אחרי שתקראו את הכתבה שצוות המומחים של אסקול יצרו עבורכם, אתם תהפכו למומחים בעצמכם.

אל תקנו רמקול מוגבר לפני שאתם קוראים את הכתבה הבאה

מה הוא בעצם רמקול מוגבר?

רמקולים מוגברים, המכונים גם “רמקולים אקטיבים”, מבולבלים לעיתים קרובות עם “רמקולים פסיביים”. ההבדל הוא למעשה די פשוט. רמקול פסיבי מופעל על ידי מגבר כוח חיצוני. מצד שני, לרמקולים מוגברים יש מגבר מובנה, מה שמקל על ההובלה וההרכבה מכיוון שיש פחות טרחה ופחות ציוד. כנ”ל לגבי סאב וופרים מוגברים.

אף על פי שרמקול מוגבר נוח יותר ובדרך כלל קל יותר לשימוש, רמקול פסיבי עשוי להיות מתאים יותר במקום בו ברצונך להפעיל מערכות גדולות ומורכבות יותר שדורשות הרבה יותר כוח. כמו כן, גם בהתקנות קבע כדאי להשתמש ברמקולים פסיביים עקב העובדה שהשליטה נעשית מהמגבר החיצוני.

גודל הוופר כן קובע?

רמקול מוגברים מגיעים במגוון גדלים, ארבעת הגדלים העיקריים של הרמקולים הם 8 אינץ’, 10 אינץ’, 12 אינץ’ ו- 15 אינץ’. גדלים אלה משקפים את גודל ה”וופר” ברמקול, שהוא השם המקובל לדרייבר המפיק את התדרים הנמוכים. דרייבר זה מפיק צלילים בתדר נמוך או מה שאפשר לקרוא להם “בס”. בדרך כלל, ככל שגודל הוופר גדול יותר, תגובת התדרים הנמוכה יותר גדולה. בקניית רמקולים מוגברים, הקפד לא לבלבל בין גודל לאיכות.

יותר וואט אומר יותר טוב?

בהחלט לא. זוהי תפיסה מוטעית נפוצה בעת רכישת רמקולים מוגברים וחשוב במיוחד לציין עבור אלה שאוהבים את המוסיקה שלהם בקול רם. עוצמה נמדדת בדציבלים. ממש כמו שנלך למדוד את הרעש ב- Time Square בניו יורק, שדרך אגב הוא מגיע עד 85 דציבלים. על כל עלייה של +6 דציבלים, העוצמה תוכפל. אז לכל חובבי העוצמה, מדידת ה- dB SPL של הרמקול או Decibel Sound Pressure Level, נותנים מושג טוב יותר עד כמה הרמקול יכול להיות חזק.

אחת ולתמיד, הסבר על הוואט שברמקול

וואט היא מדידה של צריכת החשמל. מבחינת רמקול, לאחר שמגבר מעבד צליל, הפלט ממנו נמדד בוואט. הוא מספק את כמות הכוח שהמגבר צורך במהלך התהליך הזה. בדרך כלל ככל שהספק גדול יותר, כך המגבר חזק יותר וכמובן, ככל שהמגבר חזק יותר, כך הצליל חזק יותר. עם זאת, בעידן זה, בו כל מה שמבוסס על טכנולוגיה שואף להיות יעיל ויעיל יותר, אנו מגלים כעת שטכנולוגיות מגברים משתמשות בצריכת החשמל שלהן ביעילות רבה אך לפעמים הן לא. זה יכול להיות שרמקול עם דירוג הספק נמוך יכול להיות חזק במיוחד מכיוון שהמגבר שלו יעיל להפליא, וכמובן, הדרך ההפוכה לרמקולים לא יעילים.

הספק RMS vs Peak

זה מביא אותנו לוויכוח נוסף על וואט. RMS לעומת Peak. יצרני רמקולים בדרך כלל יתנו שתי מדידות של הספק במפרט שלהם.

הספק מרבי (Peak) הוא ההספק המרבי שמגבר יכול לייצר בהתפרצויות קצרות.

הספק RMS מתייחס להספק הממוצע שמגבר יכול לייצר לאורך תקופה ארוכה.

רוב מותגי הרמקולים ישתמשו בהספק Peak כנקודת מכירה, אולם לדעת את ההספק RMS חשוב לא פחות. אל תניח שהרמקול הוא טוב. זה לא בהכרח נכון. הוא יכול להיות רמקול חזק, אבל הוא יכול להישמע נורא ומעוות, אז הקפד לזכור את זה כשאתה קונה רמקול מוגבר.

האם אני צריך סאב וופר?

הופעות חיות ישמעו עשירות ותוססות יותר עם כוח הבס הנוסף של סאב-וופר. הרמקולים שלך יכולים להתמקד בתדרים הגבוהים בזמן שהסאב מתמקד בתדרים הנמוכים יותר. זה יוצר ביצועים טובים יותר וסאונד מלא יותר. אם אתה משתמש במערכת שלך בעיקר לנאומים, אתה לא בהכרח זקוק לכזה. אם אתה אוהב מוסיקה ובס רועשים, זה כמעט חיוני!

איזה רמקול מוגבר הוא מומלץ?

אחרי שהבנו מה הוא בעצם רמקול מוגבר, את ההבדל בין הגודל של הוופר וכמובן איך לדעת אם הרמקול חזק מספיק. הגיע הזמן שנבין בדיוק איזה רמקול אתם צריכים. אבל רגע, לפני זה אנחנו צריכים להבין את התקציב שלכם. הרי יש רמקולים טובים במגוון תקציבים שונים. לכן אנחנו מציגים לכם את הרמקולים המוגברים המומלצים ביותר במגוון תקציבים שונים.

רמקול מוגבר מומלץ עד 1500 ש”ח

בתקציב שכזה ישנם לא מעט רמקולים מפתיעים מאוד. אך הרמקול המומלץ ביותר הוא ה- Behringer PK115A. עם עוצמה מרבית של עד 95dB והספק (Peak) של 800W. מופעל על ידי מגבר Class AB יעיל במיוחד. הוא כולל נגן MP3 ההופך את החיים שלכם לקלים יותר. כל מה שאתם צריכים זה לחבר אותו לחשמל ולהתחבר בצורה אלחוטית עם הטלפון שלכם, וזהו. יש לכם מוזיקה שתגרום לכם לזוז למשך שעות ארוכות. כל זה במארז סופר קומפקטי וכמובן קל משקל. אנחנו ממליצים!

רמקול מוגבר Behringer PK115A
רמקול מוגבר Behringer PK115A
רמקול מוגבר Behringer PK115A
רמקול מוגבר Behringer PK115A

לתקציב של עד 2500 ש”ח

טוב, Behringer עושה את זה שוב. הפעם עם סדרת ה- DR שלהם. הוא רמקול בגודל 15 אינץ’ (קיים גם ב- 10 או 12 אינץ’) המופעל על ידי מגבר Class D סופר יעיל עבור התדרים הנמוכים. מגבר Class AB עבור התדרים הגבוהים. זה בעצם נקרא Bi-Amp, זה כולל 2 מגברים ברמקול אחד, כך מתקבלת יעילות רבה יותר. בחלק של העוצמה שהרוב המוחלט אוהב, אנחנו מקבלים כאן 136dB, שזה המון! הרמקול כמו כן מגיע במארז אלגנטי וארגונומי עם 3 ידיות לנשיאה קלה. רמקול מוגבר זה כולל טכנולוגיית Bluetooth להזרמת מוזיקה, ומעבד DSP חכם המאפשר כיוון מדויק של הסאונד. זה ללא ספק רמקול מתקדם מאוד עם סאונד קטיפתי.

רמקול מוגבר Behringer DR115DSP
רמקול מוגבר Behringer DR115DSP
רמקול מוגבר Behringer DR115DSP
רמקול מוגבר Behringer DR115DSP
רמקול מוגבר Behringer DR115DSP

רמקול מוגבר עד 4000 ש”ח

שאנחנו מגיעים לתקציב של כזה, באמת שיש לנו הרבה יותר אפשרויות. עם יותר מ- 20 רמקולים אחרים שיכלו להיות פה בכתבה הזאת, ה- HK Audio PR:O 115 XD2 עוקף את כולם בפער. מגבר Class D יעיל עושה את כל ההבדל. אך ההבדל שבאמת אפשר לשים לב אליו, שהרמקול הזה עשוי עץ. אמנם לא דיברנו על זה בכתבה, אך ארגז עץ משפר משמעותית את הסאונד, ברמה שאפילו לא חשבתם עליה. אנחנו ועוד רבים יכולים להעיד שזה הרמקול עם הסאונד הטוב ביותר גם בתקציב גבוה יותר. היתרון פה, שהוא מיוצר בגרמניה, כך אתם יכולים להיות בטוחים שאתם מקבלים רמקול מוגבר מדהים.

רמקול מוגבר זה מתאים למי שרוצה להנות מסאונד טוב מבלי להתפשר. כרמקול אפשר להשתמש בו להגברה של להקות, הרכבים, DJ ועוד. זווית המוניטור שלו מאפשרת שימוש בו כמוניטור במה בהופעות חיות.

רמקול מוגבר HK Audio PRO 115 XD2
רמקול מוגבר HK Audio PRO 115 XD2
רמקול מוגבר HK Audio PRO 115 XD2
רמקול מוגבר HK Audio PRO 115 XD2
רמקול מוגבר HK Audio PRO 115 XD2
רמקול מוגבר HK Audio PRO 115 XD2
רמקול מוגבר HK Audio PRO 115 XD2

בשוק כיום יש המון רמקולים מוגברים, בכתבה הזאת הסברנו על מה צריך להסתכל שבוחנים רמקול מוגבר. בין היתר הוצגו פה הרמקולים המומלצים ביותר בכמה רמות תקציב שונות.

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.


התחל בשיחה
צריך עזרה?
היי,
האם אוכל לסייע לך במשהו?
דילוג לתוכן