להזמנה טלפונית: 04-8862887 | 052-5522415 | 050-2627377

מהו מיקרופון

מהו מיקרופון – סוגים, שימושים ודוגמאות. המדריך המלא

איך מיקרופון עובד

מהו מיקרופון? הוא מתמר הממיר אנרגיית גל מכנית (גלי קול) לאנרגיה חשמלית (אותות Mic/Audio). ישנם סוגים רבים של מיקרופונים, וכולם משתמשים כמעט בדיאפרגמה (מגיבה עם צליל), אלמנט מתמר (ממיר אנרגיה) ומעגלים (מעבירים/מוציאים אות מיקרופון).

במאמר זה נלמד ונבין עוד יותר בנוגע המיקרופון. נבחן גם את סוגי המיקרופונים השונים, נתאר את ההבדלים ביניהם וכיצד הם ממירים אנרגיה.

הסוגים השונים

ברוב המקרים אתם תפגשו רק עם שלושה סוגים. אלו הן הבחירות העיקריות המשמשות ברוב תרחישי ההקלטה והשידור. ההבדל העיקרי הוא בדיאפרגמות שלהם, שהוא המנגנון המגיב לצליל וממיר אותו לאות חשמלי שאחר כך ניתן לשלוח אותו מהרמקול או להקליט אותו על המחשב.

בשל השונות בבניית הדיאפרגמות, לכל אחד משלושת הסוגים העיקריים הללו יש רמות רגישות שונות וגם מאפיינים טונאליים. תקבלו כאן הסבר כיצד כל אחד מתפקד. איזה סוג מומלץ לכל שימוש ועוד. אם אתה מכיר את שלושת סוגי המיקרופונים האלה, אז אתה יודע מספיק כדי לקבל את ההחלטות הנכונות לצרכים שלך.

דפוסי קליטה שונים

דפוסי קליטה מתארים כיצד מיקרופון קולט את הקול, ומראים באופן ספציפי היכן המיקרופון ‘מאזין’ ואילו מיקומים חסומים. הבנה טובה של דפוסי הקליטה הללו תעזור לך לבחור את המיקרופון הנכון שתופס את הצליל הדרוש לך תוך צמצום רעשים לא רצויים.

Cardioid


Super/Hyper Cardioid


Omnidirectional


Figure-8


Shotgun


Cardioid

מיקרופוני קרדיואידי לוכדים את כל מה שמלפנים וחוסמים את כל השאר. דפוס זה ממוקד בחלק הקדמי ויאפשר לך להפנות את המיקרופון למקור הקול ולבודד אותו מצלילי סביבה לא רצויים, מה שהופך אותו לאידיאלי להופעות חיות ומצבים אחרים בהם יש צורך בהפחתת רעשים ומניעת פידבק. מיקרופונים קרדיואידים עולים בהרבה על דפוסי קליטה אחרים מבחינת הפופולריות, הם נמצאים בשימוש רחב בהופעות חיות, מקריוקי ועד קונצרטים באירועים גדולים. שימושים נפוצים אחרים כוללים הגברה של כלי נגינה חזקים כמו מערכות תופים ומגברי גיטרה. שים לב כי סוג זה של מיקרופונים מוסיפים טיפה צבע לצליל כאשר המקור מחוץ לציר, ולכן מיקום המיקרופון בצורה נכונה בעת דיבור ושירה חשוב מאוד.

מיקרופון - קריואיד - Cardioid

Super/Hyper Cardioid

למיקרופונים אלה יש אותה כיווניות קדמית, אך יש להם אזור רגישות צר יותר בהשוואה לקרדיואידים. כתוצאה מכך יש בידוד משופר והתנגדות גבוהה יותר לפידבק. בגלל היכולת המשופרת שלהם לדחות רעשים, אתה יכול להשתמש בהם למקורות קול חזקים, סביבות במה רועשות או אפילו לחדרי הקלטה לא מטופלים. מצד שני, דחיה של רעשי הגב מעט נפגעת, כך שתצטרך למקם צלילים לא רצויים כמו מוניטורים במה ומערכות תופים בצדדים המתים של המיקרופון.

Super/Hyper Cardioid Super/Hyper Cardioid

Omnidirectional

אלו הם מיקרופונים הקולטים צליל מכל הזוויות. בגלל העיצוב הלא כיווני והאפס דחייה, המיקרופונים האלה לוכדים ניואנסים טוב יותר, וכתוצאה מכך מתקבל צליל טבעי יותר. אתה יכול להשתמש במיקרופונים אלה באולפנים ובמקומות אחרים (כמו בתי תפילה ישנים) עם אקוסטיקה נהדרת, וניתן להשתמש בהם גם להקלטה חיה של כלי נגינה מרובים, כל עוד רמת הרעש נמוכה. החיסרון הברור הוא שהם חסרי דחיית רעשי רקע והם נוטים לגרום לפידבק עם מוניטור במה, מה שהופך אותם ללא מתאימים למקומות רועשים.

Omnidirectional

Figure-8

שמו של דפוס קליטה זה נגזר מהייצוג הגרפי שלו, שנראה כמו המספר 8. בקצרה דפוס הקליטה Figure-8 לוכד את הצליל של החלק הקדמי והאחורי, תוך דחיית שני הצדדים. קליטה זו מלפנים ומאחור הופכת מיקרופונים למתאימים עבור הקלטת סטריאו והגברה של שני כלי נגינה או יותר. הם בעצם כמו מיקרופונים Omnidirectional, אך עם דחיית צליל משני הצדדים. למרות שאינו פופולרי כמו דפוסי קליטה אחרים, ה- Figure-8 נמצא בדרך כלל במיקרופוני ריבון ובכמה מיקרופוני קונדנסר של דיאפרגמה גדולה.

מיקרופון - Figure-8

Shotgun

מיקרופונים של Shotgun, הנקראים גם Line או Gradient, כוללים עיצוב דמוי צינור שהופכים את תבנית הקליטה שלהם לכיוונית עוד יותר מהיפר קרדיואיד (Hyper-Cardioid). הקפסולה ממוקמת בקצה, המבטלת צליל מהצדדים באמצעות ביטול פאזה. עיצוב זה גורם לדפוס קליטה הדוק ומדויק יותר מלפנים עם טווח קליטה ארוך יותר. למרות שמיקרופונים של Shotgun נמצאים בשימוש נפוץ יותר לקולנוע, צילום ותיאטרון, אך הם גם מיקרופונים נהדרים עבור Overhead ללכידת דברים כמו להקות שירה, מקהלות, מצילות תופים ועוד.

Shotgun

מיקרופון עם מספר דפוסי קליטה

אלה הם מיקרופונים שיכולים לשנות בין דפוסי קליטה שונים, ומאפשרים מיקום רב תכליתי. לרבים ממיקרופוני הקונדנסר בחיבור USB של היום יש תכונה זו, המאפשרת לך לעבור בין מספר דפוסי קליטה בקלות על ידי לחיצה על מתג. אחרים מספקים את אותה גמישות באמצעות החלפת הקפסולה. היתרון שמציעים המיקרופונים הללו הוא ברור, אפשרויות מיקום רחבות יותר ושימוש רב יותר. רק זכור להיות זהיר בעת טיפול במיקרופונים אלה, אינך רוצה לפגוע בטעות בחלקים הנעים ובמעגלים המעניקים להם את הוורסטליות שלהם.

מיקרופון דינמי

אם אתה מחפש משהו אמין וורסטילי, אתה צריך להתחיל עם דינמי. הודות לדיאפרגמה המגנטית הנעת של הסליל, המיקרופונים האלה לוכדים באופן אמין את הצליל ויכולים לעשות זאת גם ברמות לחץ קול גבוהות. ככזה, אתה יכול להשתמש בהם להגברה של מקורות קול חזקים כמו מגברי בס וגיטרה, ואפילו מערכות תופים מבלי לדאוג לעיוות או נזק לא רצוי. לבסוף, הם לא מיועדים רק ליישומי SPL (רמת לחץ קול) גבוהים מכיוון שהם עובדים די טוב בהגדרות שקטות יותר.

מתי להשתמש בדינמי
דינמי מומלץ לשירה
דינמי מומלץ לכלי נגינה
מתי להשתמש בדינמי

על הבמה או בכל סיטואציה חיה או רועשת, הקלטת מגברי גיטרה, על אותות צליל חזקים, על אותות המשתנים בווליום, הקלטת שירה של ראפ ורוק.

דינמי מומלץ לשירה

עד 200₪

Behringer SL 84C

מיקרופון דינמי Behringer SL 84C

עד 300₪

Behringer BA 85A

מיקרופון דינמי Behringer BA 85A

עד 400₪

sE Electronics V3

מיקרופון דינמי sE Electronics V3

עד 600₪

sE Electronics V7

מיקרופון דינמי sE Electronics V7

עד 1000₪

Shure Beta58A

מיקרופון דינמי Shure Beta 58A

דינמי מומלץ לכלי נגינה

עד 200₪

Behringer SL 75C

מיקרופון דינמי Behringer SL 75C

עד 300₪

Alctron PM57B

מקרופון דינמי לכלי נגינה Alctron PM57B

עד 400₪

Behringer B 906

מיקרופון דינמי Behringer B 906

עד 600₪

Shure SM57

מיקרופון דינמי Shure SM57

עד 1000₪

Sennheiser E 906

מיקרופון לכלי נגינה Sennheiser e 906

dynamic microphone

מיקרופון קונדנסר

למיקרופוני הקונדנסר יש דיאפרגמה מוליכה דקה היושבת קרוב לפלטת מתכת. מכיוון שהם משתמשים בקיבול במקום בסלילים נעים בפועל, הנאמנות ואיכות הצליל משתפרים, מה שהופך את המיקרופונים האלה לאידיאליים להקלטות מדויקות באולפן. שים לב ששיטה זו של לכידת קול דורשת מתח חשמל, כך שתצטרך מיקסר, כרטיס קול או ספק מתח פאנטום. לא משנה איזה כלי נגינה אתה מנסה להקליט, מיקרופון קונדנסר יעשה את העבודה כל עוד רמות לחץ הקול לא גבוהות מדי. רק זכור לטפל בהם בזהירות מכיוון שהם לא עמידים כמו מיקרופונים דינמיים.

מתי להשתמש בקונדנסר
קונדנסר מומלץ לשירה
קונדנסר מומלץ לכלי נגינה
מתי להשתמש בקונדנסר

באולפן עם רעש נמוך, עבור הקלטת שירה, הקלטת גיטרה וכלי נגינה אחרים בתדר גבוה, כאשר יש צורך ללכוד פרטים עדינים, שמקור הצליל אינו חזק במיוחד.

קונדנסר מומלץ לשירה

עד 300₪

Behringer C-1

מיקרופון קונדנסר אולפני Behringer C-1

עד 400₪

MXL 990

מיקרופון קונדנסר MXL 990

עד 600₪

sE Electronics X1 a

מיקרופון קונדנסר sE Electronics X1 A

עד 700₪

Aston Element Bundle

מיקרופון קונדנסר Aston Element Bundle

עד 900₪

Behringer TM1

ערכת מיקרופון קונדנסר Behringer TM1

עד 1500₪

sE Electronics X1 S Studio Bundle

חבילת מיקרופון sE Electronics X1 S Studio Bundle

קונדנסר מומלץ לכלי נגינה

עד 300₪

Alctron IM600

מיקרופון קונדנסר לתופים Alctron IM600

עד 400₪

Behringer C-2

סט מיקרופונים קונדנסרים Behringer C-2

עד 600₪

sE Electronics sE7

מיקרופון קונדנסר sE Electronics sE7

עד 700₪

Behringer BC1200

סט מיקרופונים לתופים Behringer BC1200

עד 900₪

sE Electronics sE8

מיקרופון קונדנסר sE Electronics sE8

עד 1500₪

Shure Beta 91A

מיקרופון קונדנסר Shure Beta 91A

מיקרופון ריבון

למרות שהמיקרופונים האלה כבר לא פופולריים כמו שהיו פעם, מיקרופוני Ribbon היו פעם מאוד מוצלחים במיוחד בתעשיית הרדיו. ריבון המתכת הקל המשמש במיקרופונים אלה מאפשר לו לאסוף את מהירות האוויר ולא רק את תזוזה האוויר. זה מאפשר רגישות משופרת בתדרים הגבוהים יותר, לכידת תווים גבוהים יותר ללא הקשיחות תוך שמירה על צלילי וינטג’ חמים. בימים אלה, העניין של מיקרופוני ריבון חוזר לעניניים, במיוחד מכיוון שמיקרופוני ריבון בייצור המודרני כיום חזקים יותר ואמינים יותר ממקביליהם הישנים, מה שהופך אותם לאידיאלים לשימוש חי מרובה כלי נגינה במקומות בהם רמת הרעש נמוכה. אתה יכול גם להשתמש בהם להקלטה אם אתה מחפש צליל וינטאג’, או שניתן לשלב מיקרופון ריבון יחד עם מיקרופון דינמי או קונדנסר עבור הקלטה עם סאונד פתוח יותר.

מתי להשתמש בריבון
ריבון מומלץ
מתי להשתמש בריבון

לשימוש באולפן עבור הקלטות לקבלת סאונד וינטאג׳ חם. הם מיקרופונים נדירים ויקרים.

ריבון מומלץ

עד 500₪

MXL R144

מיקרופון ריבון MXL R144

עד 900₪

Alctron Vista620

מיקרופון ריבון Alctron Vista620

עד 1300₪

sE Electronics X1 R

מיקרופון ריבון sE Electronics X1 R

עד 2600₪

sE Electronics Voodoo VR2

מיקרופון ריבון sE Electronics Voodoo VR2

ribbon microphone

מיקרופון למחשב בחיבור USB

זוהי דרך זולה במיוחד להיכנס לתחום הקלטות. זה מאפשר לך לדלג על קניית פראמפ נפרד וכרטיס קול. כאשר משתמשים במיקרופון למחשב בחיבור USB האיכות היא לא כמו שימוש בקונדנסר יחד עם כרטיס קול. אתם בעצם מחליפים נוחות ובעלות לאיכות, דבר שעשוי להתאים בדיוק לצרכים שלכם. אלה קיימים עבור אנשים שעוסקים ברמה חובבנית של הקלטות מוזיקה, פודקאסטים או ספרי שמע. הם מכילים בתוכם קדם מגברים זעירים וממירים אנלוגיים לדיגיטליים וכך הם מעבירים את האות הדיגיטלי שלך מכבל USB כדי שהמחשב שלך יוכל ללכוד את ההקלטה.

מתי להשתמש במיקרופון למחשב
מיקרופון מומלץ למחשב
מתי להשתמש במיקרופון למחשב

אידיאלי על מנת להתחיל להקליט בעלות זולה. מתאים עבור הקלטות של שירה, פודקאסטים, ספרי שמע, סרטוני YouTube וכדומה. שימושי עבור הקלטה מהירה.

מיקרופון מומלץ למחשב

עד 400₪

Behringer C-1U

מיקרופון קונדנסר למחשב Behringer C-1U

עד 500₪

Stagg SUM45 SET

עד 600₪

Samson C01U Pro

מיקרופון קונדנסר למחשב Samson C01U Pro

עד 700₪

Behringer BigFoot

מיקרופון קונדנסר למחשב Behringer BIGFOOT

עד 800₪

Alctron UR66 USB

מיקרופון קונדנסר Alctron UR66 USB

עד 900₪

Audio Technica AT2020USB+

מיקרופון קונדנסר Audio Technica AT2020USB+

צריכים ייעוץ? צרו איתנו קשר


Facebook


Youtube


Instagram

04-8862887

שעות פתיחה 09:30 – 19:30

כתובת יגאל ידין , עפולה

דואר אלקטרוני askolpro@gmail.com

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.


התחל בשיחה
צריך עזרה?
היי,
האם אוכל לסייע לך במשהו?
דילוג לתוכן